top of page

Op het eerste zicht lijkt het dat wij beschikken over een onuitputtelijke waterrijkdom. Meer dan 2/3 van de aardoppervlak is bedekt met water, maar 97 % daarvan is zout water. Als we bovendien rekening houden met de onbruikbare watervoorraden (poolkappen, ijsbergen, gletsjers, …) dan blijft er voor de mens slechts 0,6% over. Maar deze voorraad wordt alsmaar kleiner. Voldoende reden om er op een verantwoorde manier mee om te gaan.

Hard water zorgt voor vele problemen:

 • Er ontstaan kalkafzettingen op uw douchewand        

 • De waterleidingen verstoppen en corroderen

 • Er ontstaan kalkafzetting op uw douchekop        

 • De thermostatische mengkranen verslijten

 • Er ontstaan kalkafzettingen in uw koffiezetapparaat        

 • De weerstand van de wasmachine takelt af door kalkaanslag

 • De waterkranen gaan lekken        

 • De efficiëntie van uw warmtewisselaar daalt

 • De spoeling van de wc lekt     

 • Het water is troebel        

 • Het water heeft een abnormale kleur        

 • Het water ruikt onaangenaam        
   

 Hierbij geven wij u 8 tips voor een zuiver drinkwater. 


1. Zorg voor bescherming tegen binnendringende deeltjes
Bij onderhoudswerken of nieuwe aansluitingen in gemeentelijke drinkwatervoorzieningen en privé drinkwaterbronnen kunnen vreemde deeltjes in het installatiesysteem dringen. Druppende kranen, geblokkeerde ventielen in huishoudapparaten en roestende buisleidingen kunnen het gevolg zijn. Selecteer daarom met zorg het voor u geschikte filtersysteem.


2. Zorg voor een goede hygiëne
Onafhankelijk van de waterkwaliteit (zacht/hard water) kan het water door kalkafzetting, putcorrosie en vuilophoping  met interactie van temperatuur, stagnatie en gebruik van installatie tot kalkafzetting, vernauwing en of corrosievorming in de leidingen leiden. Dit zijn ideale omstandigheden voor de gevaarlijke legionella bacterie. Kleppen en apparaten zijn bijzonder gevoelig voor dergelijke deeltjes in het water die, indien deze niet verwijderd worden, storingen in de dienstverlening en hogere onderhoudskosten tot gevolg kunnen hebben. Om zowel hygiënische als esthetische redenen is het van het grootste belang om zwevende deeltjes, troebelheid en verkleuringen te verwijderen. Ook hier zorgt het geschikte filtersysteem voor de oplossing.


3. Zorg voor een goede veiligheid voor uw leidingen
Kalkafzetting in leidingen en warmwaterboilers zijn echter ook een zekerheidsrisico voor de werking van de gehele installatie. Zonder de juiste voorzorgsmaatregelen worden de diameters van uw leidingen steeds kleiner, tot op de dag dat niets meer functioneert door totale verstopping. Het begin van zeer dure werken.Met een beschermingssysteem tegen kalkaanslag verzekert u zichzelf van een goede verdediging tegen calciumrijk water.


4. Kwaliteit van het water
Vele problemen, die met kalk te maken hebben kan u vandaag eenvoudig en milieuvriendelijk oplossen. Met de installatie van een alkneutralisator, beschermt u uw sanitaire huisinstallatie en laat u de natuurlijke minerale stoffen in het water ongemoeid, voor vol drinkwatergenot.


5. Comfort en levensduur van uw toestellen
Lastig voor de huisvrouw en ook de huisman maar wanneer u in de gebieden met hard tot zeer hard water woont, is het probleem u zeker niet onbekend: kalkafzetting op de douchewanden, kraanwerk en badkuip, die moeilijk en enkel met agressieve middelen verwijderd kan worden. Met een anti-kalk waterfiltersysteem  is het ellenlange schrobben en poetsen van doucheschermen, armaturen, kranen en tegels met chemische reinigingsmiddelen in één klap overbodig. Dé anti-kalk oplossing tegen een douche met kalkaanslag.


6. Ecologie ivm het gebruik van douchegels, zepen en huishoudproducten

De waterhardheid is de parameter die het gebruik bepaalt en u Euro's laat sparen of betalen. Met zacht water bekomt u werkelijk zacht wasgoed, ook zonder gebruik te maken van een wasverzachter. Daarbovenop is onthard water dikwijls noodzakelijk voor technische doeleinden. Met een waterontharders vermindert u door het gebruik van het zachte water het gebruik van schoonmaakmiddelen tot 50%.


7. Economie op uw verwarmingskosten
Bij gebruik van fossiele brandstoffen stijgt het energiegebruik met 10 % bij elke millimeter kalkafzetting. En dit beïnvloedt natuurlijk, rekening houdend met de hoge energieprijzen, uw verwarmingskosten. Met een waterontharders dringt u de hoeveelheden kalkaanslag terug, en verlaagt dus het energieverbruik.
U kan op jaarbasis tot 650 euro besparen.


8. Esthetica
Wanneer in het water de natuurlijke corrosie inhibitoren ontbreken, dan werkt het agressief op de binnenwanden van de buisleidingen, kranen en toestellen. Dit gaat zolang tot de ongemakken optreden. Alarmerend is bijvoorbeeld de roestbruine verkleuring in wastafels en badkuipen. 

 

Onder andere door ons partnership met BWT, staat ons bedrijf garant voor kwaliteit.
Vraag vrijblijvend documentatie of een offerte aan via ons
contactformulier.
Bezoek zeker ook
www.BWT.be voor kennis te maken met het gamma.

Onze partners

bottom of page